Onze collega Rens vertelt

Werken bij Van Rhijn Bouw, hoe is dat nou écht? Collega’s aan het woord over hun bouwcarrière bij ons familiebedrijf.

Van stage naar BIM-modelleur

Stagiair Rens kreeg baan aangeboden als Junior BIM-modelleur. Rond het verschijnen van deze krant is Rens van Duijn (19) klaar met zijn mbo-opleiding Bouwkunde en begonnen als Junior BIM-modelleur bij Van Rhijn Bouw. Zijn eerste, echte baan.

We spreken de jonge Katwijker een aantal weken voor zijn eerste werkdag. Hij is dan bijna klaar met zijn stage bij een architectenbureau, als laatste onderdeel van zijn examenjaar. Daarvoor heeft hij een half jaar stage gelopen bij Van Rhijn Bouw.

Lekker blijven plakken als je het naar je zin hebt. Bij ons kan het!

In het tekenteam

“Ja, dat was lekker lang!”, zegt Rens. “Ik heb het heel goed naar mijn zin gehad. In mijn gesprek vooraf had ik aangegeven dat ik graag met bouwtekeningen aan de slag wilde en zo ben ik bij collega’s Leen en Menno op de kamer terechtgekomen, in het BIM-team. Superleuk, want op die manier kon ik ze tussendoor helpen als ik even klaar was met mijn schoolopdracht, waar ik trouwens alle tijd en ruimte voor kreeg. Daar heb ik veel van geleerd.” Rens kreeg tijdens zijn stage de kans om veel te werken met het 3D-modelleerprogramma Revit. “Dat hadden we nog niet op school, dus echt fijn dat ik hier heb kunnen leren hoe dat werkt. Toen ik binnenkwam was het vrij nieuw voor me, maar hoe vaker ik het gebruik, hoe makkelijker ik ermee omga en hoe sneller
ik het onder de knie krijg. Het leukste wat ik heb gedaan was de bouwtekeningen maken voor echte nieuwbouwwoningen en appartementen.”

Ik wil heel graag bouwtekeningen maken en dat mag ik nu elke dag doen!

Kan niet wachten

Tijdens zijn stage (van 40 uur per week) had Rens het gevoel dat hij als een volwaardige collega meedraaide. “Ik kwam als student binnen, maar op een gegeven moment zat ik helemaal in die workflow. Ik raakte eraan gewend om aan het werk te zijn en vond dat heerlijk. Ik ben liever aan het werk dan ik op school zit. Toen mijn stage was afgelopen, leek het alsof ik opnieuw moest beginnen. Terwijl ik er net lekker in zat en het gevoel had dat ik echt bij het bedrijf hoorde. Daarom was het ook goed om te horen dat ze me graag wilden houden!”

Rens hoefde niet lang na te denken over het aanbod om na zijn studie in dienst te komen bij Van Rhijn Bouw. “Het is een heel gezellig bedrijf met leuke mensen, die ik ook nog ken van een eerdere stage in de werkvoorbereiding. Ik kreeg de vraag wat ik later wilde gaan doen en mijn antwoord was: tekenen! Toen hebben ze dat helemaal voor mij geregeld. Dat zegt een hoop. En dan is de keuze snel gemaakt. Ik kan niet wachten om te beginnen!”

Onze collega Rens vertelt