De Wijkerbaan te Beverwijk

Het gebied Wijkerbaan in Beverwijk is volledig vernieuwd en heringericht. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente Beverwijk (openbare ruimte) en WOONopMAAT.

In de eerste fase zijn 58 nieuwe appartementen gebouwd, maar daarbij een nieuwe bedrijfsruimte voor een tandarts, dierenarts en het Rode Kruis. In fase 2 is het woonzorgcentrum ViVa! Elsanta gebouwd, waarin 64 plaatsen voor ouderen zijn gerealiseerd, met restaurant, behandelruimtes en overige aanhorigheden. Daar bovenop staan twee torens met in het totaal 76 4-sterren appartementen. Onder het ViVa! deel is het eerste deel van de parkeergarage gebouwd. Deze garage bevat in definitieve vorm plaats voor 212 auto’s.

In de derde fase zijn in juni 2015 69 huurappartementen opgeleverd en inmiddels bewoond. Op de begane grond is het gezondheidscentrum Wijkerbaan, met een huisartsenpraktijk, een fysiotherapiepraktijk, een hoorwinkel en een praktijk voor Ergonomie. Het gezondheidscentrum opende op 21 januari 2016 haar deuren.

Op 11 juli 2015 werd de eerste paal geslagen voor de bekroning van de Wijkerbaan, woontoren Residence Korona. Hierin komen 72 appartementen in de vrije sector huur en 35 koopappartementen. Op de begane grond is nog een maatschappelijke bedrijfsruimte van ca. 300m².

Locatie: Beverwijk
In samenwerking met: Woon op Maat Heemskerk, Syntrus Achmea, Van Rhijn Projectontwikkeling BV
Architect: BBHD Architecten
Makelaar: Onbekend
Projectenoverzicht
Woningbouw

Delen