Galileo Reference Center te Noordwijk

In samenwerking met onder andere de Architekten Cie uit Amsterdam wonnen wij recentelijk de aanbesteding voor de bouw van het Galileo Reference Centre op het Noordwijkse Space Business Park.

Het gaat om een gebouw van ca. 1500 m2 in twee bouwlagen uitgevoerd. Met kantoorruimte, ondersteunende voorzieningen en verschillende computerruimtes. Op het dak ruimte voor de antennes. Het centrum is een plek die helemaal is toegerust om de data-stromen afkomstig van de Europese Galileo-satellieten te verwerken en te analyseren. Wat weer leidt tot allerhande mogelijkheden, toepassingen en werkzaamheden, te denken valt aan ‘smart farming’.

Duurzaam

Samen met onder andere de Architekte Cie. hebben wij gezocht naar duurzame, slimme oplossingen voor het Galileo Reference Centre. Onderstaand wat duurzaamheidsfeitjes:

  • Uniek door zijn circulaire en duurzame ontwerp
  • Een afvalvrij en veerkrachtig gebouw waarbij de gebruikte materialen zijn gekozen op toekomstig hergebruik
  • Hout als meest gebruikte materiaal: hoofddraagconstructie, verdiepingsvloer en dak zijn gemaakt van overgedimensioneerde samengestelde, geprefabriceerde, vurenhouten elementen
  • Het gebouw is energiebewust door een reeks van slimme maatregelen, waaronder het hergebruik van warmte gegenereerd door de computerservers ten behoeve van de energievoorziening, zal het 35% meer energiezuinig zijn dan door het huidige bouwbesluit geëist
Locatie: Noordwijk
Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf
In samenwerking met: Constructiebureau Boogaards, Van Galen Klimaattechniek, Schoonderbeek Installatietechniek, Woodtech
Architect: Architecten Cie.
Projectenoverzicht
Geen categorie

Delen

 

Voortgang

Oktober 2016

November 2016

December 2016

Januari 2017

Maart 2017

April 2017