Ondertekening overeenkomst Offem Zuid

Delft, 27 mei 2016 –Voor het nieuwbouwplan Offem Zuid in Noordwijk is vandaag weer een belangrijke mijlpaal bereikt. Ontwikkelaars BPD en Offem BV (Van Rhijn Bouw BV) ondertekenden samen met de Gemeente Noordwijk een Samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van 256 woningen. Op 15 maart heeft het college van B&W ingestemd met de hiervoor opgestelde ontwikkelovereenkomst.

BPD en Offem BV gaan in dit gebied 256 woningen en appartementen ontwikkelen en realiseren. Theo van der Plas, Ontwikkelingsmanager bij BPD: “Deze overeenkomst is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Offem Zuid. Met deze ontwikkeling krijgt Noordwijk een nieuwe impuls en een substantiële toevoeging aan de woningvoorraad.”

Karakteristieke wijk

De opzet van de wijk sluit aan bij de dorpskern van Noordwijk én Landgoed Offem. In het plan komen verschillende woningtypen, –categorieën en prijsklassen waaronder 30% sociale woningbouw (koop en huur). Zo komen er aan de “verlengde” Voorstraat bijvoorbeeld Herenhuizen. Aan de kant van de Hogeweg wordt een ‘landgoederenzone’ gecreëerd met vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen. Aan de zuidkant van de wijk zijn naast eengezinswoningen twee appartementsgebouwen opgenomen. Dankzij de kwaliteit die wordt ingebracht, waaronder het water, groen en duurzaamheid, wordt het een wijk waar het straks prettig wonen is.

Planning

De volgende stap is dat de gemeente in samenspraak met BPD en Offem BV het stedenbouwkundig plan verder uitwerkt tot een ontwerp. Volgens planning start de verkoop van de woningen van fase 1 in het eerste kwartaal van 2017 en worden de woningen eind 2017/begin 2018 in aanbouw genomen.

Ondertekening overeenkomst Offem Zuid