Offem Zuid stelt bouwplaats open tijdens Dag van de Bouw

Op zaterdag 15 juni aanstaande kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen bij Offem Zuid aan de Beeklaan te Noordwijk. Normaliter is de bouwplaats van Van Rhijn Bouw verboden toegang, maar op zaterdag 15 juni van 11.00 tot 15.00 uur is deze opengesteld voor publiek tijdens de Dag van de Bouw 2019. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

De eerste fase van Offem Zuid omvat 113 woningen. In juni wordt gestart met de eerste opleveringen. Offem Zuid ligt in het verlengde van de charmante Voorstraat. De nieuwbouw is dan ook geïnspireerd op de authentieke bebouwing aan de deze charmante straat, het Lindenplein en Landhuis Klein Offem in Noordwijk Binnen. Dit maakt van Offem Zuid een prachtig staaltje karakteristieke architectuur. Meer informatie is te vinden op: www.nieuwbouw-offemzuid.nl.

Modern

Om 11.00 uur zal de officiële opening op de bouwplaats plaats vinden door Wethouder De Jong van de gemeente Noordwijk. Tijdens de Dag van de Bouw kunt u niet alleen zien hoe ver de bouw gevorderd is, maar krijgt u ook uitleg over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Daarnaast kunt u een kijkje nemen in een aantal woningen die geopend zijn. Speciaal voor de kinderen zijn er diverse spelletjes te doen en zij kunnen een leuke dobbelsteen timmeren of een spijkerbak maken bij Bouwmensen Leiden.

Hans van Rhijn: “Er valt bij ons een hoop te zien en mee te maken op 15 juni. Het wordt een leuke dag voor jong en oud. Iedereen die zich afvraagt wat er toch altijd op die bouwplaats gebeurt, is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.”

De Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, Dag van de Architectuur, Techniek Nederland en VNconstructeurs. Eén keer per jaar stellen aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open, zodat het Nederlandse publiek met eigen ogen kan zien wat de bouw mogelijk maakt. Vorig jaar trok de Dag van de Bouw meer dan 71.000 bezoekers.

Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de meer dan honderd andere opengestelde bouwplaatsen in heel Nederland op www.dagvandebouw.nl.

Offem Zuid stelt bouwplaats open tijdens Dag van de Bouw