Ode aan de bouw

Ergens tussen slapen en waken in hoor je in de verte een alsmaar harder wordend geluid. Snerpend. In één beweging druk je op de uitknop. Het is tijd voor een nieuwe werkdag. De rode nul en de zes herken je uit duizenden en lijken zich iedere keer toch net wat vroeger aan te dienen dan de nacht ervoor. Je rekt je eens goed uit, slaat de deken van je af en stapt uit bed. Je slaat geen enkel ritueel over in jouw vastgeroeste ochtendpatroon. Op de automatische piloot start je je auto en zing je luidkeels mee met de radio totdat je er ineens bent.

 

Het knisperende geluid dat onder jouw voetstappen vandaan stijgt, klinkt vertrouwd. Je opent het hek en onder begeleiding van de klingelende kettingen die tegen het metaal aan botsen kan je je glimlach niet onderdrukken. “Goedemorgen bouwplaats.” De oranje ochtendzon prijkt op de grijze metalen platen van jouw domein. De keet. De plek waar het voor jou allemaal gebeurt. In gedachten verzonken staar je naar de spetters die opspatten uit het steeds voller wordende rode bekertje waar een donkere vertrouwde geur uit omhoog kringelt. “Eerst een bakkie.”

 

De lucht drukt en slaat zich als een warme deken om je heen. Het belooft een zomerse dag te worden en zonder dat je het door hebt gehad, doemen de Cornetto’s voor je ogen op. Vanmiddag trakteer jij jouw bouwteam op ijs besluit je. Je laat je ogen glijden over de uitgestrekte zanderige grond met keurig verdeelde kaarsrechte blokken van strak opgetrokken halve casco’s. Je beweegt je hoofd van links naar rechts. Het ligt er mooi bij vandaag. Vanmiddag gaat de tweede verdiepingsvloer erop en plots herinner je je dat je nog een telefoontje moet plegen. Je kijkt nog even achterom en stapt dan regelrecht de drukte in.

 

Innovatieve technische ontwikkelingen, aandacht voor onze klanten, een goed gevulde orderportefeuille en waardevolle samenwerkingen: met al je collega’s maak je mooie stappen. Dat neemt niet weg dat er ook uitdagingen zijn in de huidige wereld en die zijn voor iedereen voelbaar, niet alleen in de bouw. Als een onzichtbare golf klotst het van tijd tot tijd over je heen. En dat is soms best even spannend, maar je komt altijd weer boven. Met die Katwijkse nuchterheid en het volste vertrouwen in je team bouw je verder. Want met elkaar sta je als een huis, dat is een ding dat zeker is in onze wereld.

 

De dag vliegt. Dat heb je als er naast het harde werken ook ruimte is voor hard lachen met elkaar. Met een grote lach op je gezicht zeg je in verschillende talen de vertrekkende vakmensen gedag en wens je ze een fijne avond. “Dat hadden ze op de middelbare school eens moeten weten”, grinnik je in jezelf. Zoveel mensen, met ieder hun eigen kennis en talenten, die niets kunnen omtoveren in iets. Een huis, een veilige haven, een stabiele basis voor de toekomst. Met gepaste trots besef je dat je de mooiste baan hebt die er is.

 

Welkom in onze bouwwereld. Binnenkort komt onze jaarlijkse VRB-krant uit waarin we je graag laten zien wat we het afgelopen jaar met elkaar hebben gemaakt en welke projecten we de komende jaren ontwikkelen. Houd onze website in de gaten!

Ode aan de bouw