Modern en duurzaam: Van Rhijn Bouw verbouwt

2017 heeft naast mooie projecten nog meer spannends voor ons in petto: ons kantoor aan de Valkenburgseweg wordt verbouwd! In samenwerking met Architectenbureau Van Manen is een ontwerp gemaakt dat duurzaam, model en een tikje industrieel is. 

De redenen voor de verbouwing? Eerste is de fiks aantrekkende bouwsector. Hierdoor is ons personeelsbestand zodanig gegroeid dat er dringend behoefte is aan meer werkplekken. Tweede reden is dat wij de nieuwe generatie straks in een up-to-date gebouw willen laten starten dat vooral duurzaam is en daarmee klaar voor de toekomst. Diverse duurzame maatregelen zoals zonnepanelen en LED-verlichting zullen dan straks ook toegepast worden in ons nieuwe kantoor.

Architect Marieke Meyer van Van Manen is verantwoordelijk voor het ontwerp: “Het gebouw is onder te verdelen in drie separate delen: de entree, het kantoor en het magazijn. Bij het nieuwe ontwerp is gestreefd om meer eenheid te creëren tussen deze verschillende onderdelen.” De zijgevel zal gestript worden en bekleed worden met een donkere baksteen. “Dit geeft een elegante uitstraling en is duurzamer, omdat een donkere steen minder snel vervuild en verouderd” aldus Marieke Meyer. “Om de lange gevel te ‘breken’ zal op sommige plekken een houten lijst worden aangebracht rond de kozijnen. Deze houten lijsten hebben dezelfde kleur als het huidige dak van het entreegebouw. In de achtergevel worden de kozijnen verdiepingshoog, hierdoor heb je straks een prachtig uitzicht op de Rijn.”

Qua interieur zal het kantoor ook compleet vernieuwd worden. Open ruimtes met veel glas markeren de diverse kantoren en spreekkamers. Grote ramen en nisjes om te vergaderen wisselen elkaar af. Er wordt een grote presentatieruimte gerealiseerd en het aantal spreekkamers wordt verhoogd. “Het zal een gebouw worden dat veel beter past bij wie wij als Van Rhijn Bouw zijn” aldus de directie.

Tijdens de verbouwing kunnen de werkzaamheden aan de Valkenburgseweg gewoon door blijven gaan middels een praktische fasering van de verbouwing. De verbouwing is recent gestart en zal naar verwachting in het 1e kwartaal 2018 afgerond zijn.

De verbouwing volgen? Volg ons op Facebook, LinkedIn of Instagram!

Modern en duurzaam: Van Rhijn Bouw verbouwt